Росица Янакиева: Необходима е промяна в Изборния кодекс преди предсрочния вот

В противен случай пак ще има манипулации и купуване на гласове

Изборният кодекс се нуждае от промяна. В противен случай наесен ще правим нови избори по старите правила, които позволяват манипулиране на вота и масово купуване на гласове. Това заяви в ефира на телевизия Евроком Росица Янакиева,  член на Националния съвет на АБВ и кмет на община Перник. Според нея предстоящите предсрочни избори ще доведат до ново коалиционно управление на страната. То обаче трябва да бъде гарантирано от ясно разписани споразумения за политиките, които ще следват и провеждат партиите участнички във властта, защото само така ще се гарантира управление на принципна основа, посочи тя.
Янакиева бе категорична, че за АБВ участие в ръководните за държавата органи не е самоцел. Формацията би била съгласна на партньорство единствено с партии, които предлагат политики, близки до нейните, обясни кметът на Перник.
Държавата е в много тежко състояние и този, който поеме отговорността да я управлява, ще бъде принуден да се справя с редица трудности, посочи в заключение Росица Янакиева. По думите й страната ни трябва да договори максимално бързо средствата от ЕС за следващия програмен период.  Необходимо е и спешно да бъдат променени  правилата за  работа със средства от еврофондовете така, че парите да започнат да достигат до повече бенефициенти, представители на дребния и среден бизнес, посочи тя.