Хр. Григоров: Издръжката на болницата не е по силата на БЧК

Червеният кръст отчете събраните средства за помощи на бедстващите

Председателят на БЧК Христо Григоров съобщи, че от болницата в Стара Загора са поискали организацията да осигури храна за пациентите. Преди седмица от лечебното заведение алармираха, че са пред фалит.
Храна за една такава болница обаче, сутрин, обед и вечер, не е по силата на Българския червен кръст, категоричен е председателят, който призова държавата да не допусне ликвидацията на лечебното заведение, пише Дарик.

"Ние приемаме искането на Старозагорската болница като зов за помощ. Тези хора, за да се обърнат към нас, значи са в едно изключително критично състояние. Ние не можем да поемем ролята на държавата, издръжката на една болница не е по силата на Червения кръст. Ние можем да помогнем временно, да допълним усилията на ръководството за решаване на проблема, но тук държавата трябва да влезе в своята роля и да не допусне тази болница да бъде ликвидирана", заяви Григоров.

Днес Червеният кръст отчете събраните средства за помощ на бедстващите в наводнените райони на страната. Те са над 900 000 лева до момента, информира Христо Григоров. Почти 800 000 лв. от тях са дарени по банкова сметка. Благотворителната кампания на Българския червен кръст, която бе организирана в помощ за пострадалите от наводненията в страната продължава, банковите сметки са отворени, а набраните средства ще се разпределят с решение на обществен съвет, чието първо заседание се проведе днес.