Гласуваш за Станишев, получаваш Пеевски

Орешарски е пионка, а Петър Чобанов – недоразумение

Има две неща, в които Станишев е последователен – да губи избори и да лъже. Орешарски е пионка, а Петър Чобанов – недоразумение. Пеевски води на Цветан Василев с три на нула, а здравният министър е на почивка по време на чума. Това обясни бившият вътрешен министър и сегашен функционер на АБВ Румен Петков пред бТВ.

На всички въпроси, свързани с лидера на БСП, Петков отговаряше: ”Долу ръцете от Станишев. Който иска оставката на Станишев работи за ГЕРБ”.

”Станишев губи спечелени избори”, заяви Петков и даде за пример проведената през 2009 г. ”нелепа кампания”, в която основното мото на левицата бе: ”Гласуваш за Бойко, получаваш Костов”.

Петков актуализира и слогана към днешна дата: ”Гласуваш за Станишев, получаваш Пеевски”.

Петков определи преназначаването на главния секретар Светлозар Лазаров за пет години като много груба грешка и форма на цинизъм, защото това са решения, по които трябва да се търси максимален консенсус.

”Очевидно е, че този състав на ръководството на МВР е неспособен да се справи със ситуации, част от които не предполагат кой знае каква професионална подготовка“, каза Петков.

”Какво да говорим за охранителните решетки около парламента и неспособността на ръководството на МВР да прецени необходимостта от жива сила..Това ръководство на МВР показа съпричастност към купуването на гласове и към натиска“, каза още Петков.