Стара Загора утре: 3 юли

Времето:

През страната ще премине атмосферен фронт. Още преди обяд над северозападните райони облачността ще започне да се увеличава и около обяд на места в Западна България ще превали. По-късно през деня превалявания и гръмотевици ще има вече и в Централна България, а към вечерта и в Източна. Отначало със слаб източен вятър, но след преминаването на атмосферния фронт ще стане от запад, в Дунавската равнина и по високите полета на Западна България временно умерен. Температурите през деня ще успеят да достигнат днешните сравнително високи стойности, като в повечето места ще са между 27° и 32°.

Предстоящи събития:

Програма по случай тържественото откриване на възстановения от Община Стара Загора Паметник кръст на донските казаците в гр. Шипка.
10.00 ч. Литургия и поднасяне на венци и цветя на мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора"
11.30 ч. Поднасяне на венци и цветя на паметника на генерал Скобелев в гр. Казанлък

18.00 ч. лапидариум, РИМ – Стара Загора. Представяне на книгата „Последният войн на царя и отечеството в Стара Загора" с автор д-р Ангел Динев, директор на РИМ – Стара Загора. Книгата е посветена на живота и дейността на генерал-майор Никола Грозданов, по случай 120 годишнината от неговото рождение (03.07.1894 г.).
Книгата ще бъде представена от доц. д-р полк. Станчо Станчев, председател на военно- историческата комисия.

21.00 сцена ЛАПИДАРИУМ в Регионален исторически музей
ТЕАТЪР НА ОТКРИТО , „Световъртеж" от Жан Жак Брикер и Морис Ласег
постановка Христофор Недков