ГЕРБ няма да допусне законопроект, по който ние сме категорично „против”

ГЕРБ няма да допусне законопроект, по който ние сме категорично „против”, да се гледа в това Народно събрание, което няма подкрепата на хората и на практика е пред оставка. Това каза на брифинг в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. „Заради това реципрочни действия на това как те се държат. Надявам се и призоваваме за пореден път за размисъл, за разум в това, което вършат, защото да загубим цял един ден в процедури за това каква да бъде програмата ни за тази седмица, след като вчера тя е уточнена между трите парламентарни групи, за нас е недопустимо и няма да оставим без санкция едно такова поведение”, заяви Цачева.

„В разговор с председателя Миков регирахме своевременно още днес, поисках извънреден председателски съвет. Беше ми отказано преди да поискат поименната проверка и да провалят кворума. Явно това е била тяхна тактика. За пореден път демонстрираха неискреност в поетите ангажименти от вчера, за пореден път демонстрираха, че държавнически мислене с тези хора не може да има. Затова нашата толерантност, подадената от нас ръка за някои необходими консенсусни ратификации и законопроекти с наказателни санкции за пореден път бе отхвърлена”, добави тя.

„Оттук насетне ГЕРБ ще има реципрочни действия на това, което те ни предлагат. Без групата на ГЕРБ кворум не може да има в това Народно събрание. Няма да сме ние тези, които ще крепим тяснопартийните им интереси в последните дни на 42-то Народно събрание”, подчерта Цецка Цачева.