Димитър Греков иска оставки в Държавен фонд "Земеделие"

Има риск производителите да не получат предвидените средства

На заседание на Управителния съвет на фонд "Земеделие" в четвъртък министърът на земеделието ще поиска оставка на ръководството на фонда. Причината е множеството нередности в управлението на институцията, съобщи министър Димитър Греков пред журналисти.
Ако и в четвъртък не се проведе заседание на Управителния съвет на фонд "Земеделие" има опасност 60 милиона лева, предназначени за фермерите да не стигнат до тях в следващите два месеца, каза Греков. Причина за съмнението му, че заседанието ще се провали за пореден път е, че Министерство на финансите и на икономиката не назначават свои представители и така управителният орган не може да събере кворум. Министърът отказа да коментира дали това е умишлен бойкот вследствие на политически сметки. Ако все пак в четвъртък има заседание министърът ще поиска оставките на изпълнителния директор на фонда и на неговата заместничка като причина за това са и множеството оплаквания от фермери за липса на комуникация и честа смяна на правилата.
Последният остър протест срещу фонда дойде от православната църква, чиито представители се оплакаха, че има проблем с усвояването на пари за ремонт на храмове.