В миналото работното време свършваше в 18.00 ч. - наистина!

Общество

01-07-2014, 10:18

Автор:

Христина Рибарска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зловещо! Светът без хората

Как ще изглежда светът през 2025 г.?

Мобилните телефони - сред омразните за човека технологии

Можете ли да си спомните времето, когато излизахте с любимия човек на една романтична, тиха вечеря, в която нямаше телефонни разговори, съобщения и мобилен интернет?

Какво ще кажете за разговор лице в лице с приятел, без поне веднъж вниманието ви да бъде отвлечено от facebook уведомление, входящо съобщение или телефонно обаждане? Това са само част от причините мобилните телефони да се наредят сред омразните на човека технологии.


5. Искаме да водим истински разговор
Излизате на по питие с приятели и независимо от това колко е интересен разговорът, вниманието на всички се отклонява към мобилните телефони. Не ви ли се иска да произнесете поне едно цяло изречение, без да бъдете прекъснати от бръмчете, звънене или пиукане?

4. Работата никога не свършва
В миналото работното време свършваше в 18.00 ч. Наистина. След като човек напуснеше офиса, можете да бъде намерен единствено на стационарния телефон вкъщи. Днес работим непрекъснато. Мобилният ни телефон звъни по работа, получаваме съобщения за работа, дори в социалните мрежи обикновено по-често работим, отколкото се забавляваме. А спомняте ли си времето, в което можехте да кажете: „Не съм бил вкъщи, когато си звънял“?

3. Мобилният ни телефон е цяла съкровищница
Мобилният интернет ни дава неограничени възможности. Както и на престъпниците. През нашия телефон те могат да се доберат до личните ни данни, банкови сметки и пароли и какво ли не още. Често си записваме и важни данни, които би трябвало да съществуват само в главата ни. Така технологиите ни правят все по-уязвими на хакерски атаки.

2. Колкото по-големи телефони, толкова по-големи потребителски ръководства
Днес нищо не е просто. Това в пълна сила важи за мобилните телефони. Те са сложен компютър, който често ни озадачава. Не ви ли се е случвало да си мислите „Това не знам как се прави“, когато става въпрос за елементарно действие на смартфона ви? 1. Те са наркотик Проучванията показват, че 66% от хората изпитват страх да останат без мобилния си телефон. Този процент при младежите е още по-висок – 50% от тях не се разделят с него дори и в тоалетната.