Убийството на полицай тъне в мистерия

Животът

01-07-2014, 08:54

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Родителите искат ексхумация на тялото

Две години след смъртта на 28-годишния полицай Живко Ваклинов от Пазарджик истината за трагедията остава мистерия. Родителите на младия мъж продължават да смятат, че не всичко е така, както твърдят разследващите и патоанатомите. Живко е открит прострелян в главата в колата си в гаража на семейството. Приживе младият мъж работил в службата за подслушване и проследвяване ДОТИ на пазарджишката полиция.

Преди да открият трупа му той изпратил есемес на майка си с думите: "В гаража съм, вземи си ключ". Родителите недоумяват защо полицията се отнася небрежно към смъртта на сина им и колата му е измита часове след като е открит трупа, а дрехите му изчезват в моргата.

Майката и бащата на Живко намират гилза в автомобила дори и след няколкото огледа на разследващите. Експертите установяват в автомобила и три различни барутни частици, което означава, че е имало поне три изстрела. Адвокатката на семейството Яничка Методиева казва пред bTV, че е нужна ексхумация, която да покаже дали действително са установени точно входно-изходната рана, има ли други наранявания по тялото и т.н.

Смъртта на Живко идва няколко седмици, след като се е върнал от Израел, което още повече задълбочава мистерията. Майка му твърди, че от телефона си той е пратил есемес до израелска сим-карта.

Версията на Емилия и Благо Ваклинови е, че той е бил затрит от приятелката си Кристина Тошкина - студентка в Израел, а убийството е било умело прикрито от нейния братовчед Димитър. Смъртта на Живко Ваклинов е настъпила от един изстрел с 9-милиметровия му „Глок” в дясното слепоочие./БЛИЦ