5-годишния Иван от с.Микрево продаден?

В издирването му се включиха над 60 души

 

Полицията работи и по версията за престъпление във връзка с изчезването на 5-годишния Иван Синанов от село Микрево, който е в неизвестност вече 10 дни, съобщи bTV.

Започнаха и разпити на родителите на Иван. Преди време друго от осемте им деца също изчезнало, но по-късно било открито у роднини.

Разследва се дали момчето не е продадено.

Припомняме, следите на детето се губят след погребение на местен жител. В издирването му се включиха над 60 души - близки, полицаи, гранични полицаи, горски, доброволци, заедно с кучета и дори вертолет. Засега издирването е без успех.

„Търсим основно в местността Седелски рид. После ще тръгнем и надолу. Но сме вече на 10-11 километра от Микрево, почти невероятно е детето да е стигнало дотук. Най-много да е минало 2-3 километра", каза преди дни участник в издирването Кирчо Динев, който е експерт по ромските въпроси в община Струмяни.

За последно момчето е забелязано в събота следобед край гробищния парк в Нова махала, където имало погребение на възрастна жена. От този момент следите му се губят. Вечерта, след като момчето не се прибрало у дома, майка му Мирка Синанова подала сигнал в полицейското районно управление. Веднага са сформирани екипи, които започнали издирване. В търсенето се включили и униформени с кучета, ползвани са и термокамери.

„Страхуваме се да не е отвлечено детето. Иванчо е рус и светъл, хубаво момче е. Може да са го отвлекли, за да го продадат на някое бездетно семейство или за органи. Дано го открием живо и здраво. Баща му Кирил не е мигнал, не спира да го търси, майката обаче е доста спокойна", допълни Динев.

Майката на детето е на 31 г., има 8 деца. Семейството живее бедно в махалата на Микрево и разчита на социални помощи. Миналата година друго дете на многодетната жена изчезнало за ден, но го открили невредимо на километър извън селото. Комшии споделят, че Иван е затворено дете и не общува с непознати.

„Да се надяваме, че ще го намерим живо и здраво. Дано не се окаже, че става въпрос за продажба на детето", каза кметът на община Струмяни Емил Илиев.