АБВ е единствената алтернатива за изход от кризата на левицата в България

Властта не е самоцел и ние няма да се коалираме безпринципно

Предсрочен вот, в условията на действащия в момента Изборен кодекс, ще доведе до поредното масово купуване на гласове. Сега действащите правила не носят необходимите, положителни за обществото, промени. Това се видя добре по време на проведените преди месец евроизбори, където по различни оценки близо 60 процента от избирателите са били манипулирани по един или друг начин.

Тази теза защити в ефира на телевизия "Европа" членът на ръководството на АБВ Росица Янакиева. Разпускането на Народното събрание в началото на август и предвидената за тогава оставка на кабинета не дават отговор и на въпроса какво ще се случи с формирането на държавния бюджет за следващата година, посочи още тя. Според нея подобно поведение на водещите у нас политически сили, поставя под риск цялата стабилност на държавата.

По думите на Янакиева основна цел на АБВ е постигането на добър резултат на предсрочния вот, който не само да позволи влизането на формацията в следващия парламент, но и възможността тя да участва активно във формирането на важните за държавата политики. Властта не е самоцел за АБВ и ние няма да се коалираме безпринципно, само за да участваме в управлението на държавата, категорична бе Янакиева. Според нея към момента АБВ е единствената алтернатива за изход от кризата на левицата в България.