Българските банки са най-ликвидните в Европа

Московски коментира възможните законодателни промени в рамките на този парламент

Българските банки са най-ликвидните финансови институции  в Европа и не представлява никакъв риск в момента банковата система. Това заяви Ивайло Московски в студиото на “Денят започва”. Той призова хората да се успокоят, защото няма никаква причина за смут и паника. Бойко Борисов не е изтеглил и лев от своите пари от нито една банка.

Има системно недоверие и за това са виновни политиците, подчерта той. Политиците трябва да спрат да лъжат хората преди избори. Kогато лъжат се изкривява реалността и се стига до системно недоверие във всички сектори на нашия живот, каза Московски.

Бъдещият служебен премиер ще трябва да може да направи няколко бързи конкретни действия и да разговаря с всички институции равнопоставено. Заявили сме, че всичко, което е в полза на българските граждани, ще бъде подкрепено в парламента. Има приоритети, които ще бъдат разгледани следващия месец в парламента и на база на тях, след консултации, и ще бъде избран от президента най-подходящия формат на служебния кабинет.

Със сигурност всички ще подкрепим криминализиране на злонамерени атаки срещу банковата ликвидност и стабилност, със сигурност е възможно да се обединим за разширяване правомощията на БНБ, коментира Московски възможните законодателни промени в рамките на този парламент.