Орешарски не може да управлява! Изпълнява заповедите на Местан и Доган

Кой предизвика кризата?

„Ситуацията с банките отиват към по-добро. Президентът ясно и категорично заяви, че ситуацията е ясна и прогнозируема, банките са стабилни. Истината е, че преди три седмици се допусна груба грешка по отношение на КТБ и това ескалира до своята крайност”. Това каза в „Здравей, България” финансистът Кольо Парамов.
Според него причината за случващото се е неуместната намеса на прокуратурата, бавенето на Централната банка за бързи и крути мерки и търсенето на отговорност. По думите му незабавно трябва да се търси отговор на въпроса кой предизвика кризата и кой докара кризата до тук.

„Това е политическата класа, съсловието на ДПС и некадърността на това правителство”, отговори сам той на въпроса си. По думите на Парамов бордът не може да падне. „Час по-скоро обаче трябва да отидем в ERM II и да приемем еврото”, смята той. „Преди година прогнозирахме, че ще се случи точно това. Пламен Орешарски не може да управлява, защото той изпълнява заповедите на Доган и Местан. Той е зависим. Той е добър финансист на книга, но в действителност виждате какво става”, каза Парамов.