Политиците имат принос за нагнетяване на напрежението в банковата система

АБВ адмирира декларацията на президента след вчерашните консултации

Политиците също имат принос за нагнетяването на напрежението в банковата система с абсолютно неоснователни изказвания, че държавата ще фалира. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България” на Радио „Фокус” финансовият експерт Коста Проданов, член на новоучредената партия АБВ, в коментар на събитията в банковата система от миналата седмица.

„Проблемът се появява, когато обикновеният човек, който не е навътре във финансовата проблематика, чува от отговорни фактори, че държавата фалира, което води до усещане за нестабилност”, коментира Проданов. Финансовият експерт заяви, че адмирира декларацията на президента след вчерашните консултации. „Здравият разум най-сетне надделя, държавните мъже застанах един до друг и увериха, че атаките срещу банковата система няма да постигнат резултат”, каза още Проданов. Той посочи, че тези решения е трябвало да се вземат по-рано.

 

Коста Проданов каза още, че новоучредената партия АБВ на следващите избори ще се цели в голямата група от хора, които са леви по убеждения, а няма да взима от БСП.