Нечувано! Рецидивист ограби проститутка три пъти

Една история, която изглежда като филмов сюжет

Съден няколко пъти рецидивист ограби три пъти проститутка от Пловдив. Димитър Бостанджиев от село Кадиево решил да припечели по този лесен начин и започнал да преглежда секс обявите в местния печат. След третия грабеж е заловен, а обвинителният акт срещу него е внесен от окръжната прокуратура в Пловдив в съда за насрочване на дата на процеса, съобщава "Монитор".

По време на разследването обвиняемият е признал вината си и е казал, че много съжалява за стореното. През 2008 г. той излязъл от затвора след 3-годишна присъда. В края на миналия юли решил да ограби някоя проститутка и започнал да следи обявите в пловдивската преса.


Междувременно набелязаното от него момиче се отървало от сводника си и решило да заработва само. Със своя приятелка се изнесли на квартира, където я открил Димитър. Той й се представил за клиент и тя му дала адреса си. Още на вратата мъжът я бутнал в жилището, заключил го и взел дамската й чанта. Проверил, че вътре има три мобилни телефона и 1000 лева, а при опита на жрицата да си вземе обратно всичко я ударил по лицето.


Проститутката не се обадила в полицията, а сменила квартирата. Димитър обаче я открил и на новото й място. Там отишъл със своя приятелка, която се представила за инкасатор на ВиК. Жрицата отворила и гостите влезли в апартамента. Рецидивистът взел кухненски нож и я заплашил, че ако не му плаща редовно, ще я убие. След това й взел дамската чанта с банковите карти и с бой я принудил да му каже пин кодовете.


Жрицата пак сменила квартирата, а на 1 януари 2014 г. Бостанджиев отново решил да я ограби и й се обадил по телефона. Тя не разпознала гласа му и казала новия си адрес. Докато й ровел във вещите, жрицата успяла да избяга и да се оплаче в полицията.

Извършителят бил заловен и разпознат от проститутката. По време на разследването било установено, че той е успял да ограби от нея пари и вещи общо за 2845 лева.