Склад с боеприпаси бе взривен в Донецк

При опит на опълченците вчера да проникнат в склада той бил взривен, за да не попаднат оръжието и боеприпасите в неподходящи ръце

Склад за боеприпаси на украинската Национална гвардия е бил взривен вчера в Донецк по заповед на министъра на вътрешните работи Арсен Аваков, съобщи ИТАР-ТАСС.

Районът около склада е отцепен, на мястото е избухнал пожар. Не се съобщава за жертви. Според Аваков командването на местна войнска част на Националната гвардия, която се намирала около три месеца под обсада, не се подчинила на исканията на т. нар. опълченци да сложи оръжие и да предаде склада на разпореждане на самообявилата се Донецка народна република.


При опит на опълченците вчера да проникнат в склада той бил взривен, за да не попаднат оръжието и боеприпасите в него в ръцете на бунтовниците, предава БТА.


Руският Първи канал съобщи, че неговият оператор Анатолий Клян е загинал вчера в Донецка област в Украйна. Журналистът бил смъртоносно ранен в корема, докато правел със свои колеги репортаж.

На 17 юни в Луганк загинаха двама служители на руската държавна телевизия - специалният кореспондент Игор Корнелюк и звукоинженерът Антон Волошин. Те попаднали под минометен обстрел, докато снимали репортаж. На 24 май в Славянск също при обстрел бяха убити италианският фоторепортер Андреа Рокели и руският му преводач Андрей Миронов.