Стара Загора утре: 30 юни

Обществено обсъждане за поемане на общински дълг за благоустрояване на кварталите „Три чучура - север"и „Самара"

Времето: Над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Над Западна България след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали и прегърми. В отделни райони на Северозападна България явленията ще са интензивни, ще има и градушки. През нощта валежи и гръмотевици ще има и в централните райони на страната. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от югоизток. Максимални температури между 28° и 33°. 

Предстоящи прояви:  

-В знак на протест срещу опитите за дестабилизация на банковата система започва акция за внасяне на суми, макар и символични в Първа инвестиционна банка. Акцията се организира във Фейсбук, началото е в 9 часа.

-Тракийският университет стартира кампанията за прием за предстоящата учебна година с изпита по биология, който ще се проведе в Зала №1 от 8.00 часа.  

-В Национален пресклуб на БТА- Стара Загора, 11,30 часа, ще има пресконференция на политическа партия АБВ.

-17.30 часа в зала „П. Р. Славейков" на община Стара Загора - Обществено обсъждане за поемане на общински дълг за два проекта, свързани с подобряване на градската среда в кварталите „Три чучура - север"и „Самара" на обща стойност над 5 милиона лева.

 -От 30 юни до 10 юли 2014 библиотека „Родина” – Стара Загора се включва в кампанията „Помощ за хората в беда” и открива два пункта за събиране на играчки, занимателни игри, книжки за оцветяване, пастели, конструктори и т.н.

Първият пункт е в Централна библиотека на бул. „Руски” 17, а вторият пункт е в Детски отдел на ул. Българско опълчение” № 69.

За децата:

- Програма за Лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина", събитията се провеждат в посочените часове в Детския отдел на библиотека „Родина".

10.00 ч. – 12.00 ч. Работа по проекти: „Пътешествие без куфар" - запознаване с интересна и любопитна информация за различните континенти и държави.
• „Пътешествие до Швеция" – мултимедийна презентация на Себастиан от Швеция и Свенс – Латвия, доброволци на Центъра за европейски инициативи
• „Скандинавска митология" - кои са най-страшните и най-добрите митологични герои на Скандинавия
12.00 ч. – 12.30 ч. Танцово студио: „Дъга пъстроцветна" - запознаване с танци от различни части на света.