Истинско лято през юли!

Мисия Пловдив

29-06-2014, 18:02

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

До 45 градуса следващия месец, много слънце и краткотрайни валежи

Дългосрочната прогноза за времето през юли месец 2014 година е за горещо време. В отделни части на страната, месец юли е най-топлия и температурите достигат максимални стойности до 40 градуса, а в обедните часове 42-45.

Съветите за специалистите е хората да не излизат навън по това време, особено тези, които са с високо кръвно налягане и сърдечно-съдови заболявания трябва да бъдат изключително внимателни.

Средно месечните температури за юли 2014 се очаква да бъдат в рамките на 33 - 38 градуса, а най-ниските стойности може да достигнат 12- 17 градуса.

В курорти температурите ще достигнат  28 - 33 градуса. През Лятната Ваканция 2014 ще се радваме на чудесно време, чудесно за плаж.

Дългосрочната прогноза за валежите през  месец юли ще бъдат не повече от нормалното за този  сезон на годината. Очакваме да вали от 3 до 5 дни. Те ще бъдат краткотрайни, на места  ще се наблюдават и летни бури с гръмотевици.

Очакваното горещо лято ще  накара много хора да потърсят прохлада в планините и на морския бряг. Важното е да знаете, че  Лятна Ваканция 2014 ще изисква от вас да се запасите с противослънчеви средства, независимо, къде отдъхвате, на море или на планина. И не се излагайте прекомерно на слънчевите лъчи, особено в следобедните часове. Носете със себе си винаги минерална вода и изпивайте не по-малко от 1-2 л на ден. Ограничавайте газираните напитки.

Източник: evropea.com