Хапвай шоколад за здраве

Животът

29-06-2014, 10:17

Снимка:

media.framar.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Толкова е хубаво, когато учените постоянно откриват нови полезни свойства на любимото ни изкушение – шоколада! Отдавна си го знаем – по-здрави сме, когато си го похапваме, но не знаехме, че ароматът му също действа, според beu.bg!

Е, последните проучвания на американски изследователи, показаха, че уханието на шоколад стимулира производството на имуноглобулин в организма и така повишава способността му да се противопоставя на вирусите. А това ни помага и да подсилим своя имунитет.

Но това не е всичко! По-здрави сме и когато си го похапваме. Така е благодарение на вещества, наречени флавоноиди, които стимулират притока на кръв към мозъка и подобряват функциите му. Но имайте предвид – най-здрави сме, когато заложим на черния шоколад, особено този, който е с над 70% съдържание на какао! Здрави сме именно заради неговите „вълшебни” свойства.

Така че време, е да спрем да се чувстваме виновни, когато си похапваме шоколад – още сега в обедната почивка. И ако колежката на съседното бюро ви изгледа укорително, просто й кажете „Най-здрави сме, когато се глезим с повечко какао!”.