Родителите на Алекс: Убиецът не е един

В Поморие учредиха награда „Принцесата ангел” в памет на малкото момиче

Снощи в Поморие завърши Международния детски фестивал за красота и таланти „Принц и принцеса на Света”. На финалната вечер майката на Алекс връчи учредената от организаторите специална награда на името на Александра Тодорова „Принцесата –Ангел”. Наградата и променените показания на задържаната за убийството на 8 годишното момиченце станаха повод екип на Нова телевизия да се срещне с родителите ѝ.

Убитата на 11 април Александра обичала да пее. Участвала в конкурси за млади таланти. Затова сега Ева приема да бъде учредена награда на името на дъщеря ѝ. „Тази награда ще бъде ежегодна, както в националния конкурс, така и в Световните фестивали на детския талант. Ще развиваме заедно с тази компания нови звезди. Тази кауза е насочена много към опазване на детския живот, подпомагане на децата в риск, определени каузи по повод болести, нещастни случаи”, казва тя.

Жената обяснява пред камемрите на Нова телевизия, че в момента обсъждат идеята за създаване на неправителствена организация, която да работи в насока опазване детския живот. 

За хода на разследването и променените показания на задържаната за убийството на дъщеря ѝ Атанаска, Ева е категорична: „Показанията, които се дават за нас са 100% измислица и ние заявяваме и категорично държим на позицията си, че член от семейството или наш близък няма никакво участие в случилото се”.

Семейство Тодорови са убедени, че не един човек е извършил убийството, защото дъщеря им е била едро дете. Не приемат твърденията, че тялото на Алекс е било изнасяно от апартамента където бе открито няколко пъти, заради постоянно присъствие на полиция в кооперацията. Знаят, че дъщеря им се е борила за глътка въздух повече от 3 минути.

Семейството не може да намери отговор защо някой би посегнал на детето им. За пръв път бащата Веселин проговаря за случая. Сега всичко го навежда на предположението, че отвличането е имало за цел да го изнудват за пари. За това свидетелства и смс-а, който получили от телефона на Алекс час след изчезването ѝ. Той разказа и случка, която в началото пренебрегнал - Атанаска го търсила за заем дни преди инцидента.