Организатори прецакали Сегал за концерта в София

Фирмата, която организира концерта му у нас не платила на звездата

„Дами и господа, организаторите не ни платиха за този концерт. Но Стивън Сегал реши, че няма да пренебрегне феновете си. Ще свири за вас, но ви моли за малко разбиране. Ще започнем след няколко минути." С това признание тур мениджърът Джон Гловър посрещна публиката в Sofia Live Club завчера. По-малко от 200 души бяха дошли, за да се убедят, че актьорът се справя еднакво добре както с крошетата пред камера, така и със свиренето на блус. От няколко минути обаче закъснението на бенда му прерасна до час и половина. Докато чакаха звездата от „Труден за убиване" да изгрее, част от присъстващите коментираха, че смяната на мястото на шоуто е станало тихомълком и първо били път до „Маймунарника" в Борисовата, откъдето ги насочили към новата сцена за лайва.

В 22,30 ч Сегал се появи, облечен с черна блуза и дънки. Вместо очакваната буря от аплодисменти се чуха два-три неловки аплауза, което вкисна допълнително спецът по бойни изкуства. Той засвири, но непрекъснато демонстрираше колко му е некомфортно. Огромни бели кърпи бяха сложени на стол до екшън героя. Той се бършеше през минута и редеше обяснения като развалена латерна: „Тези прожектори ми влияят много зле на очите, събирам страшно много пот по лицето си." След всяка песен сменяше китара, но не направи и малък опит за по-сърдечен контакт с феновете си. Дори не изкара пълния списък с песни, а свири само час, пише в. Монитор.

За разлика от леденото присъствие на Сегал любовта на публиката завоюва гениалният китарист Биг Бил Морганфийлд - синът на легендарния Мъди Уотгърс. Той изкара няколко песни, които единствени за вечерта успяха да разтанцуват присъстващите.