Гриша Ганчев: Не аз съм бизнесменът, атакувал ПИБ

"Какви есемеси?! Аз пиша есемеси само на приятелката си!", оправда се бизнесменът

"Не съм аз бизнесменът, атакувал "Първа инвестиционна банка", заяви бизнесменът Гриша Ганчев пред Bulgaria News.

По телефона той прочете имейла, който изпратил на 12 свои дистрибутори и клиенти. Той гласи: "Моля ви задълженията към настъпилите падежи да бъдат насочени към ББР".

Това, според Гриша Ганчев, не може да бъде прието като дискредитиране на ПИБ, където е "80% от бизнеса" му, по негови думи. Нито пък като сигнал за проблеми в ПИБ.

"От какъв зор да искам да бутам ПИБ?!", диви се бизнесменът. От 25 години бил приятел на Ивайло Мутафчиев, един от собствениците на банката. Даже се опитал да помогне на ПИБ още предния ден (?!). Звънял на петима политици със зов за помощ. Цитира Йордан Цонев, който му отговорил: нямаме пари за втора банка.

Гриша Ганчев се обадил и на вътрешния министър, който заяви пред журналисти: "В момента се води разследване. Има много есемеси и много имейли...". Цветлин Йовчев му отговорил: "Не съм споменавал име".

Вчера сутринта името на собственика на "Литекс" изплува като бизнесменът, изпратил имейли и есемеси с текст за "проблеми" на банката, защото му бил отказан кредит за над 20 милиона евро.

Ганчев занесъл имейла, който е бил разпратен от него до контрагентите му в ДАНС.

"Какви есемеси?! Аз пиша есемеси само на приятелката си!", заяви той.

Преди няколко седмици Гриша Ганчев беше назначен за шеф на "Петрол", който се контролираше от бившия мажоритарен собственик на затворената Корпоративна банка. "Не съм се чувал с Цветан Василев, след като квесторите влязоха в банката", каза Ганчев.