Оцелелият край Юговското ханче: В такъв момент човек няма време да мисли и да чувства

Животът

27-06-2014, 16:32

Снимка:

ТВ САТ КОМ

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Млад пловдивчанин едва не бе убит от срутили се скали на пътя Асеновград-Смолян (ОБЗОР)

Лек автомобил "Пежо" бе затиснат от срутила се скална маса на пътя Асеновград-Смолян. Като по чудо инцидентът се размина без жертви.

Заради свлачището пътят бе изцяло затворен до 9 ч. тази сутрин. Свличане на огромно количество камъни на пътното платно предизвика 6-часово преустановяване на движението и в двете посоки на пътя, посочва ТВ САТ КОМ. Инцидентът стана около 3 часа тази нощ в района на Юговското ханче. Скланата маса е разкъсала обезопасителната мрежа и камъните са се свлекли на пътя.

По това време с автомобила си от там е минавал Петър Стойчев, който е пътувал в посока Пловдив. Колата му буквално е била избутана от отломките и притисната в мантинелата, разказа мъжът. В такъв момент човек няма време да мисли и да чувства, сподели за ТВ САТ КОМ Петър. Просто запазих самообладание, отворих прозореца и изскочих от колата, казва пловдивчанинът. Младият мъж е бил сам.   

Почистването на пътя започна около 6 часа сутринта. Възстановителните дейнсоти се изпълняват от фирмата, която отговаря за обслужването на отсечката Асеновград- Смолян. Едва в 9 часа за движение бе отворена едната лента от пътното платно и колоните от автомобили бяха пропускани на етапи.

Свлачища в района на Юговското ханче се бяха активизирали и през март и април тази година.