Борисов: Не виждам проблем изборите да се направят на 5 октомври

Аз затова предложих 5-ти, защото в ГЕРБ има много български мюсюлмани

Както Bulgariautre.bg първа съобщи, датата 5 се оказа разковничето за оставката на кабинета Орешарски. Тази година Рамадан байрям се пада на 4, 5 и 6 октомври. В ГЕРБ има много български мюсюлмани и съобразявайки се с празника им, лидерът на партията Бойко Борисов днес предложи това да е датата на предстоящите парламентарни избори:

"В ситуацията, в която е държавата, да каже някой, че е доволен – надали има такъв, но поне някакъв политически консенсус, разум видяхме във всичките участници. Неслучайно, тъй като най-бягащата дата за избори беше 5 октомври. Поради това, че никой не каза, защото на 4-ти бил религиозен празник на мюсюлманите, се предлагаха други дати. Аз затова предложих 5-ти, защото в ГЕРБ има много български мюсюлмани, така че не виждам никакъв проблем да се направят и на пети." Това каза пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след политически консултации в парламента.
„След консултациите при президента, както се надявам г-н Миков ще издейства, да покани други партии – няма лошо, не само парламентарно представените, може и тези в Европарламента, и тези, които са с над един процент – все пак това е право на президента, той да си прецени”, заяви Борисов.