ГЕРБ настоява за избори на 14-и септември

Станислав Иванов: Трябва да има избори веднага

"Ще участваме на консултациите. Ще отстояваме нашите позиции, трябва да има избори веднага. Датите - края на септември и октомври са твърде далечни. Политиката е политика на разруха." Така Станислав Иванов - депутат от ГЕРБ, коментира предстоящия парламентарен ден в предаването "Преди всички" на БНР.

Като най-приемлива дата за ГЕРБ Иванов посочи 14-и септември.

"На Консултативния съвет бяха взети решения. Договорката беше нарушена. Още на следващата седмица се вкараха закони, които обслужват теснопартийни интереси. Не се заяждаме. Друг нарушава споразумението. Ако не го нарушаваха, сега този разговор нямаше да го водим. Не може да се има договерие на тези партии, те се опитват да защитават своите интереси и да обслужват олигархичните им кръгове.

Много "случайно" разривът между Пеевски и Василев съвпадна с разрива между ДПС и БСП. Но се надяваме днес да няма провал, да се определи датата на изборите.

По темата за възможна промяна на Изборния кодекс Станислав Иванов каза: Няма начин да се променя Изборният кодекс в последния момент. Той не е работещ, но няма начин. Трябва да отидем с него на изборите. Широката коалиция ГЕРБ - БСП трябва да се коментира в нощта на изборите. Разговори ще се водят с всички парламентарно представени партии. Но нашият желан партньор е Реформаторският блок", коментира още депутатът.