Ненужното за един може да е нужно на друг

Стара Загора Лайф

27-06-2014, 08:27

Снимка:

Организаторите

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кампания за абитуриентите от социалните домове

Ще го докаже предстоящият свободен благотворителен базар в Стара Загора

Фейсбук групата "Подари ненужното" и Сдружение „Самаряни” организират съвместен свободен благотворителен базар. Той ще се проведе на 28.06.2014 г. от 11:00 до 15:00 часа, на територията на Комплекс за социални услуги за деца и семейства, град Стара Загора.

Какво е свободен базар?

Всеки един от нас има в дома си неща, които вече не ползва или от които е склонен да се откаже, но са годни за употреба. Други, може би имат нужда от тях, но поради една или друга причина не са могли да си ги набавят. Идеята на този базар е свободно и безплатно да споделяме вещи (дрехи, играчки, книги, техника, домакински уреди и пособия и т.н.), знания, идеи, умения и усмивки помежду си, без каквато и да е било печалба. Всеки е може да дойде,да сподели и вземе каквото си хареса.

Какво може да носим на базара?

На практика на базара може да се носи всичко – дрехи, обувки, играчки, инструменти, техника,книги, домакински пособия и т.н. – но те трябва да бъдат в отлично състояние, годно за употреба.

Входът за участие в базара е благотворителен. Всеки може да се включи, независимо дали ще предлага, получава или разменя предмети, със символичната сума от минимум 5 лв.
Набраните средства от събитието ще подкрепят Кризисен център "Самарянска къща" за жени и деца, жертви на насилие.

„Там някъде у дома стоят неизползвани вещи, които са нужни за друг. Да превърнем ненужното в нужно, като споделим ресурси в името на един по-пълноценен и балансиран живот за всички.” – призовават организаторите на инициативата.

Събитието се осъществява по инициатива и в партньорството на фейсбук групата "Подари ненужното", които до този момент имат много последователи в града ни и реализирани няколко срещи офлайн.