Стара Загора утре: 27 юни

Жълт код за опасно силен вятър и утре

Времето: Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури. Ще има градушки. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 21° и 26°.
Националният институт по метеорология и хидрология към БАН обяви първа – жълта степен за опасно силен вятър със скорост между 15 и 20 м/сек. За опасни метеорологични явления на 26 и 27 юни 2014 г. в северната и източната части на страната, предупреждават и от Министерството на вътрешните работи и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Стара Загора:
-В периода 27.06. – 30.06.2014 г. ще се извърши планирана подмяна и профилактика на телефонната централа на Община Стара Загора. Телефонните номера на администрацията няма да се променят, но качеството на услугата ще се подобри.

-Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Екоколект АД, съвместно с представители на Министерството на околната среда и водите, организират семинар за актуалните изисквания към фирмите - производители и вносители на опаковки. Семинарът ще се проведе на 27.06.2014 г. (петък) в семинарната зала на ТПП - Стара Загора от 09:30 до 12:30 часа.

-Започват строително-ремонтните дейности за изграждане на подпорна стена край пътя Колена – Люляк. На 1 км северозападно от с. Колена, ще бъде изградена 256-метрова стоманобетонна стена с височина 1,20 м.

Предстоящи прояви:
-Програма за Лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина”, събитията се провеждат в посочените часове в Детския отдел на библиотека „Родина”, ул. „Българско опълчение” 69, тел. 042 620  136
10.00 ч. – 11.00 ч.
„Четенето е лесно и забавно” – минути за индивидуален прочит на любими произведения
11.00 ч.   – 11.30 ч.
„Звезден миг” – седмичен конкурс за изразително четене, драматизации, пеене, танци и др. изяви на децата
11.30 ч. – 12.30 ч.
„Детски звън” – изработване на седмичен вестник на Детски отдел

-Национален фолклорен ансамбъл „Българе” представят спектакъла „Последната нощ на Апостола”
Сценична адаптация : Димитър Селенски
Режисура: Христо Димитров и Димитър Селенски
19.00 ч.Оперен театър

-Концерт на група „Оратница”
„Оратница” е българска музикална група, съчетаваща мотиви от български и австралийски фолклор, дъбстеп, дръм енд бейс, хип-хоп и други стилове. Името на групата идва от народния обичай Оратница, изпълняван преди Сирни заговезни.
20.00 ч.Лятно кино „Септември”