СОС гласува финансовата помощ за Община Варна

На днешното си заседание местните депутати ще преразпределят средствата от бюджета на Столична община

Столичният общински съвет гласува днес отпуснатата помощ от бюджета на Общината, предвидена като помощ към Община Варна. Това информира БНР.

Една от най-важните точки в дневния ред на днешното заседание на СОС е Доклад за преразпределение на бюджетни средства в делегираните от държавата дейности за 2014 г., който ще се разглежда.

Общинските съветници разискват и дейността и структурата на "Музея за история на София", както и членството на Столичната община в Съвета на дунавските градове и региони.

Заместник-кметът Дончо Барбалов е подготвил доклад за приемане на годишните финансови отчети на общинските дружества в ликвидация за 2013 г., както и за разпределение на балансовата печалба по годишния финансов отчет за 2013 г. на едноличните търговски дружества с общинско участие и отчисляване на дивидент за Столичната община.

Заседанието на Столичния общински съвет включва и разглеждане на проект за подробен устройствен план за регулация и застрояване на местността "Подлозище" в Горна Баня и даването на съгласие на Пазари "Изток" да изготви инвестиционен проект за цялостна реконструкция на пазара и обособяване на част от него за био- и екопродукция.

Общинските съветници трябва и да определят статута и категорията на спортен терен в село Железница, район "Панчарево".