Пиян машинист премаза цяло стадо овце край Перник

Влакът въобще не се е опитал да спре, въпреки че спирачките са в пълна изправност

Жестока трагедия се е разиграла във вторник в района на пернишкото село Дивотино. Траверсоподбивна машина прегазила овце на ЖП линията Перник - Волуяк.


Машината прегазила 27 овце, от които 17 загинали на място. Местен ветеринар спасил 10 от овцете. За инцидента съобщи Борислав Борисов, който публикува и снимки във Фейсбук групата на село Дивотино.


"Вчера по линията Перник - Волуяк в местността стубел намираща се в землището на с.Дивотино бяха прегазени 27 овце собственост на животновъди от с .Дивотино.17 от тях умират на място, а 10 са оперирани от местният ветеринар Димитър до късни доби.Кървавата касапница е в следствие на пияни машинисти не подали звуков сигнал от управляваната съвременна траверсо-подбивна машина.

Същата е снабдена с мощна спирачна система проверена от органите на реда на място.Но не е била употребена.Същата е можела да предотврати инцидента това е заключението на експертите от БДЖ проверили случая днес.Линията Перник - Волуяк не е била използвана от 23.09.2013г защо не е запозната общността по трасето и за нейното активизиране.Предстои събирането на реколтата от полята трябва ли да има и човешки жертви за да се самосезират нужните органи.За животновъдите това е трагедия съизмерима с човешки живот", разказа за инцидента Борислав Борисов.

"Важно е да се обостри вниманието на населението живеещо в района на линията", каза още Борислав Борисов.