Отново се изложихме пред чужденците, нo поне кметът отнесе боя

Село Полковник Серафимово приел международен техно-хаус фестивал

Мъж от родопското село Полковник Серафимово налетял на кмета Михаил Василев, защото не ремонтирал тоалетните преди международен техно-хаус фестивал, на който участваха англичани, съобщи bTV.


Според нападателя мръсната тоалетна срива имиджа на селото пред британците.
Кметът Михаил Василев твърди, че съселянинът му Красимир Глушков му ударил плесница. Затова не могъл да работи повече от 2 часа.


„Дойде към мен Красимир Глушков... Много беше ядосан... и ми каза: „Господин кмете, не са почистени селските тоалетни!" Аз даже и не очаквах - ми зашлеви един много силен шамар... Цялата страна, засегна ухото и лицето...", коментира кметът.


Той е диабетик и заради силното изживяване вдигнал захарта.
Красимир Глушков отрича да е посягал на кмета, но е категоричен, че срамът бил огромен, когато върволица англичанки, отвратени от мръсотията в единствената обществена тоалетна, нахлули в личния му нужник, за да намерят облекчение.


„Ами, аз цял ден водя англичаните в моята тоалетна! То как?! Момичетата подскачат по центъра и се чудя аз какво да ги таковам... Отиват в магазина - няма тоалетна, отиват в едно друго заведение - няма тоалетна! И аз каво да провя - тука ги карам при мен, в една външна тоалетна в къщата...Цял ден ги водя до тоалетна! Тя, жената, беше от Кембрдиж!", възмутен е мъжът.


Кметският наместник Михаил Василев възнамерява да съди побойника: „Определено ще го съдя! Имам свидетел, крия го, защото тук имаше един друг свидетел - те му упражниха натиск, и той се отказа от това, което беше обещал - да каже истината."
Красимир Глушков обаче е категоричен: „Оплака се, че съм му ударил шамар! Той удари шамар на цяла България...Удари шамар тука на Родопите, на Смолян, на цялото село, на хората удари шамар по този начин!"


Кметът не отрича, че тоалетната е била мръсна, но смята, че отговорността за чистота й е на организаторите на международния техно-фестивал - семейство британци от Лондон: „Ако имах работници, без значение, че това е частно мероприятие, аз съм длъжен да го почистя.. но след като нямам работници - няма кой да го свърши това!"


„Всички би трябвало да са доволни. Ние осигуряваме поток от туристи в селото. И местната общност би трябвало да е щастлива от този факт и да се грижи за чистотата на обществените тоалетни!", смята организаторът Деймиън.


Неговият колега Дънкан си спомня, че когато бил дете през 60-те е виждал външни тоалетни като българските, но във Франция. И там били мръсни. "Просто България върви малко назад във времето, но подобни проблеми е имало и в Италия, и в Испания...", казва той.


Тази година на тридневния технофестивал са присъствали над 800 чужденци. Всички те отседнали по къщите на местните хора. За 150-те застаряващи жители на Полковник Серафимово това е сериозен приход:


„Всяка баба взима по 4-5 стотака, зависи колко стаи е дала! Зависи колко стаи е дала... Аз съм вземал 480 лв., майка ми - 450!", посочва набеденият за побойник Красимир.
Но има и недоволни. Някои местни жители не одобряват злоупотребата с алкохол и наркотици и сексуалната разпуснатост на чужденците:


„Всяка година има проблеми с тях - да ви кажа... Ами, напиват се, друсат се... Аз лично съм потърпевша миналата година. Просто ме излъгаха организаторите. Докараха хора вкъщи - 6 човека. Преспиваха най-малко 20-25 и ми се плати за 5 човека!", спомня си Таня Кирилова.


В момента в селото тече подписка в подкрепа на кметския наместник. 47 от общо 152-ма жители вече са се подписали в знак на протест срещу юмручната саморазправа.