26 юни: Майстори на словото

Слънце в Рак, Луна в Близнаци. Астрологична картина на деня

Четвъртък ще подкрепи онези, които умеят да се изразяват красиво и грамотно. Ако сте сред тях може би резултатите няма да оправдаят очакванията ви, в случай че  са насочени към това да породят незабавен ефект. Но пък казаното ще се запечата в съзнанието на събеседниците ви, а в някои случаи дори е възможно да промени досегашните им представи. Така рано или късно, онова което бъде изговорено днес ще породи своя ефект. Не пестете усилия пред преподаватели, инвеститори или хора, на които възлагате надежди за своето бъдеще. А също и пред тези, с които до сега сте имали разногласия-сега момента да ги изчистите.
Ако не сте сред майсторите на комуникацията обаче и ви е трудно да се ориентирате в потока от думи, най-добре се постарайте съзнателно да избягвате общуването с активни и словоохотливи личности. В противен случай, можете да прекарате деня ставайки свидетели на чужди монолози, или още по-лошо,за да ги избегнете, да ви се наложи да се съгласите с неизгодни за вас условия.

В следобедните часове се подгответе за неочаквана почивка. Тя ще бъде предизвикана от застой в работните и битовите въпроси.Няма смисъл да пришпорвате събитията-усилията ви едва ли ще подобрят резултатите. В петък е новолунието и вече наистина е време да се оттеглим, да направим ретроспекция на изтичащия месец, да анализираме успехите и грешките си, за да можем  да оптимизираме действията си в бъдеще.

Работа и бизнес
Концентрирайте се във финализирането на текущите си дела и общувайте само с онези, с които можете да говорите по същество. Колективни обсъждания на теми нямащи касателство към преките ви задължения и интереси, могат да погълнат целият ви ден. В случай, че забележите подем в дейността си не бързайте с изводите. Той може да се окаже по-скоро от емоционално естество, без да бъде подкрепен от реални възможности и конкретни постъпки.Следващата седмица ще ни донесе много по-реалистични перспективи.

Здраве, хранене и красота
В менюто днес е желателно да се избягват животински продукти, а при приготвянето на ястията да се използват повече подправки. Най-полезни са черният пипер, куркумата и кардамонът. Те ще балансират работата на храносмилателната система.

Грижите за външния вид ще имат съвсем краткосрочен ефект, но кожата и косата ще реагират с благодарност на подхранващите и хидратиращите продукти.

Виталитета преди новолунието е отслабен, затова не пренатоварвайте излиишно тялото и психиката, особено ако страдате от хронични заболявания.