Анонимен професор от Германия направи дарение на болница в Своге

Дарението е осъществено чрез БЧК и по волята на немски професор, пожелал анонимност

Десет болнични легла, гинекологичен оперативен стол, обзавеждане за хирургично отделиние и болнично облекло дарява на Общинската болница в Своге най-голямата детска клиника в Германия - Олга хоспитал - Щутгарт, съобщиха от болницата.
Общинската болница в Своге работи с пациенти от 38 селища в една от най-големите общини на страната. Болницата обслужва и населението на общините Годеч и Костинброд. В момента МБАЛ Своге има 85 легла и пет отделения: вътрешно, детско, хирургия, гинекологично и неврологично, предаде Агенция "Фокус".
След изпълнен проект, финансиран от японското правителство за ранна диагностика на белодробни заболявания и настоящето дарение от "Олга хоспитал", екипът от специалисти е уверен, че структурата укрепва и ще бъде в по-добра готовност за грижи към пациентите от трите общини. За всекидневната работа лекарите имат нужда и от по-модерна ехографска апаратура, а финасирането на топлоизолация за сградатата би довело до икономии от енергия за болничното заведение.
Утре в 15.00 часа дарението от Германия ще пристигне на място и ще бъде предадено на управителя на МБАЛ Своге чрез областното ръководство на БЧК.