Секс фактите на Мондиала (16+)

По време на Световното има бум на секс търговията.

Макар че е трудно да се направи точна статистика, има доказателства, че търговията със секс бележи ръст по време на големи спортни събития. Незаконните дейности, като проституцията и трафикът на хора за секс, също се развиват по време на първенствата.

Жените по-често стават жертви на сексуално насилие. Дамите са изложени на по-голяма опасност от мъжете по време на световни първенства. По данни на университета Дърам и хуманитарната организация Trust of London причините за това са няколко: увеличената консумация на алкохол сред мъжете, събирането на феновете на определени места преди и след мачовете, както и насилието сред тълпата, пише Lifestyle.

Мъжете си купуват повече секс играчки по време на Мондиала. Обикновено шопингът на секс играчки е разделен по равно между мъжете и жените, но що се отнася до периода на футболното първенство нещата са малко по-различни. Според компанията за производство на секс-играчки "Лело" мъжете правят 72% от покупките.

Нивото на тестостерон в организма на футболистите е много високо. Сексуалната активност не намалява нивата на тестостерон при мъжете. Според някои проучвания практикуването на секс увеличава процента на тестостерон в организма на мъжа. Това прави футболистите по-агресивни на терена.

Служителите в областта на общественото здраве често провеждат кампании за повишаване на информираността за полово предаваните болести, като дори раздават безплатни презервативи на феновете. Кампанията е ефективна, тъй като според проучванията по време на миналото световно първенство в Южна Африка 99% от проститутките са използвали презерватив по време на полов акт.