Деца барикадирани в апартамент заради имотен спор (+)

Крими

25-06-2014, 18:31

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Според адвоката на родителите на едното от тях, двете момичета не са яли от сутринта и са много изплашени

Две деца са взети за заложници в имотен спор межди възрастни. Това съобщи за varnautre.bg адвокат Иван Кръстев. Дъщерята на неговите клиенти - на 13 години, била в жилището в кв. "Младост" заедно със своя братовчедка - на 16 г. Малко след 9 часа тази сутрин в апартамента нахлули 10-ина мъже и започнали да изнасят мебелите. Когато момичетата се развикали, нападателите излезли на стълбището, но преди това сменила патрона на вратата на спалнята и затворили децата вътре.

По-късно пристигнала майката на по-малкото момиче, както и двамата адвокати. Била извикана полиция, която написала предупредителен протокол. Оказало се, че изнасянето на покъщината не е официално и с мъжете няма съдия-изпълнител. Полицията идвала още няколко пъти. "Чудят се какво да направят, пушат, пишат протокол и си тръгват", твърди Кръстев. Не реагирали и от агенцията за „Закрила на детето“, според които случаят не е от тяхната компетентност.

В момента децата все още са заключени в спалнята. 4-5 от пазачите им също са пред вратата.

 

19.00 Двете деца и майката на едното са заедно с адвокатите в апартамента. Вратата е отворена, а в коридора има 3-ма мъже. Това видя репортер на varnautre.bg на адреса. "Имаме съдебна заповед, спечелил съм всички дела", обяснява единият от мъжете. Преди 10 години той купува апартамента от жена на име Виолета. След това обаче тя заминава за Германия и той не успява да се нанесе. Когато прави опит да влезе във владение, се оказва, че в жилището се е настанила сестрата на бившата собственичка с дъщеря си. Започнали дела, които новият собственик - Николай, на 38 години, печели и получава изпълнителен лист. Мъжът е автомонтьор и от 10 г. живее под наем. 

Сделката е била през 2004 г., става ясно от нотариалния акт. Неколкократно съдия-изпълнителят изпращал призовки апартаментът да бъде предаден на собственика, но те се връщали, а съседите обяснявали, че в апартамента не живее никой. Така се стигнало до днешния опит Николай да влезе в апартамента. Там обаче намерил спящо дете в една от стаите. Тогава излезли навън и отишли при кварталния. Той ги посъветвал да се нанасят тъй като са собственици и имат нужните документи.

Когато се върнали в жилището, там вече била пристигнала майката на детето, която работела на Златните и по-голямото момиче, нейна племенница, която била тук на гости от месец. Според Албена, приятелката на Николай, хората били готови да си съберат багажа и да се изнесат. Било извикано и вещо лице, което да опише по-едрите вещи. Пристигнал и бащата на по-малкото дете да помага с багажа. Николай пък осигурил транспорт за пренасянето. "Майката и двете момичета се качиха горе да си събират нещата. Тогава пристигна адвокатът и ги посъветва да не напускат апартамента. И така си седим от сутринта - те в спалнята, ние в коридора", разказва Албена.  

Според адвокат Кръстев обаче апартаментът не може да бъде освободен без присъствието на съдия-изпълнител.