Стара Загора утре: 26 юни

Международен ден за борба с наркотиците

Времето: В сутрешните часове ще преобладава слънчево време. В следобедните ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По- интензивни и на повече места ще са валежите и гръмотевиците през нощта срещу петък. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България и силен вятър от запад, северозапад. Вечерта вятърът ще отслабне. Максимални температури между 26° и 31°, в югоизточните райони до 33°-34°.

Предстоящи прояви:
- от 10.00 часа, в парк „Пети октомври", ще започне кампания „Усмивкова терапия – ІV", провеждана за четвърта поредна година от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център по зависимости по Превантивна програма „Алтернативи срещу зависими поведения – заедно можем повече" и „Мрежата срещу дрогата".
- от 17:30 ч. в зала №33 на РИМ - Стара Загора ще се проведе традиционната инициатива "Срещи в четвъртък". Ще бъде представен документалния филм "Скалите проговарят".

- Програма за Лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина”, събитията се провеждат в посочените часове в Детския отдел на библиотека „Родина”, ул. „Българско опълчение” 69, тел. 042 620  136
10.00 ч. – 12.00 ч.
Работа по проекти: „Час по България”
·„Природата на България – Рила” – мултимедийна презентация
·„Легенда за...” – запознаване на децата с различни легенди за произхода на имената на някои известни български географски местности.
·„По картата на България” – игра-състезание
·„Красотата на Рила” - кръстословица
12.00 ч. – 12.30 ч.
Танцово студио: „Искри български” –  запознаване с народни танци от различни области на България.
-„Албена” от Йордан Йовков
постановка: Ивалин Димитров
участват: Тихомира Темелкова, Светла Рангелова, Ивелин Керанов, Делян Илиев, Мария Пенчева, Елена Азалова, Димитър Митев, Димитър Карамалаков, Георги Райчев, Мария Енева, Стефан Делев, Жоро Райчев, Миленка Сотирова, Цветомир Черкезов, Илчо Димитров, Светла Тодорова, Стефан Борисов, Тодор Тодоров
Този спектакъл ще ви докосне, ще го съпреживеете, ще ви накара да надникнете в своята душа, за да откриете, че там има и грях , и прошка, и падение, и доброта,и жертвена обич!
19.00ч. Драматичен  театър

Казанлък:
-"Не на наркотиците“ със спортно състезание в Казанлък