Заловиха голяма сума фалшиви пари на "Дунав мост" 2

Фалшивите банкноти били укрити под седалката на лек автомобил с полска регистрация

При съвместната операция, проведена отслужители на ГД „Гранична полиция“, ДАНС и Агенция „Митници” е пресечен трафик на над 52 000 неистински евро, съобшават от пресцентъра на МВР.


Съвместна операция е предприета на 20 юни от служители на ГД ”Гранична полиция”,  „Митница” – Видин, ДАНС, със съдействието на ОДМВР – Видин и под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин. В хода на действията е разкрит и пресечен опит за трафик на голямо количество подправени парични знаци – 263 банкноти с номинал от по 200 евро (общо 52 600 евро).

Фалшивите банкноти  били укрити под седалката на лек автомобил с полска регистрация, пристигнал за излизане от България на ГКПП ”Видин – Дунав мост”. Част от парите са намерени и под стелките в маратонките на водача и в личния багаж на човек, пътувал с него. От автомобила са иззети още техническо устройство за заглушаване на сигнал на мобилни телефони, радиостанция, GPS навигации, мобилни телефони и СИМ карти на чужди мобилни оператори.


По случая е образувано досъдебно производство. Задържани са двама полски граждани, на които Окръжен съд – Видин е наложил постоянна мярка „задържане под стража”.