Цветан Василев е призован на разпит в прокуратурата!

Цацаров: Не можем да си свършим нормалната работата заради "поредния смс епизод"

Прокуратурата не може да си свърши нормалната работа от сигнали, които се разменят между Делян Пеевски и Цветан Василев. Това каза пред журналисти главният прокурор на Република България Сотир Цацаров.

„Не ви ли омръзна на вас самите цялата тази сага, не омръзна ли на обществото всичкото това – размяна на заплахи за убийство, размяна на смс-и с неизвестен подател. Разбира се, но всеки предполага кой е, и най-вече размяна на сигнали. Това е една сага, която според мен, съвсем умишлено се поставя от героите в нея, пък и от някои други информационни герои в центъра на общественото внимание”, каза Цацаров и изказа възмущението си, че подобен въпрос стои в основата на медийното внимание, имайки предвид истински наболелите въпроси за България като това адекватно ли действа държавата с оглед на случилото се във Варна и Добрич след наводненията.

На въпрос, как ще бъде разпитан Цветан Василев, имайки предвид, че не се намира на територията на България, Цацаров каза, че това ще стане чрез призоваване и допълни: „В прокуратурата е предявена молба и тази молба се съдържа и в сигнала на г-н Василев, чийто сигнал касае поредния смс епизод. В тази молба е посочен адрес на адвокат и координати на адвокат, чрез който той да бъде призоваван. Това ще направим. Ако не се яви, тогава ще го призовем по способите на международната правна помощ”, като стана ясно още, че случаят би трябвало да бъде прекратен до края на седмицата с прекратяване на наказателното производство.