Състоянието на БСП не ме радва

Стабилността на държавата е функция от стабилността на всички основни политически партии

Състоянието на основната лява формация БСП не може да ме радва, защото стабилността на държавата е функция от стабилността  на всички основни политически партии, особено на тези отляво и отдясно, които имат традиции и влияние, и лостове за реализация на политика. Това коментира в предаването 12+3 на БНР Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/.

Той обаче призна, че случващото се в левицата, все пак, е шанс за АБВ да може да събере допълнителна подкрепа на хора разумни и мислещи, които искат обстоятелствата и средата да се променят.

Георги Първанов отново подчерта, че бъдещите коалиционни действия на АБВ ще бъдат поставени на принципна база и в никакъв случай на всяка цена, където водещият принцип ще е този на нравственост и идейна чистота. От възможните варианти за бъдещо политическо сътрудничество президентът изключи ДПС и „Атака”, както и всички радикални формации по нейно подобие.

По сюжета „Василев / Пеевски” президентът смята, че в случая става въпрос за тежък конфликт между двама души, от които е зависело управлението на България, поне в последните два мандата – от края на Тройната коалиция, през управлението на ГЕРБ, до ден днешен. Въпросът, според Първанов, е има ли роля държавата в провокирането на този скандал.

Възраждането на държавността ще е основният акцент в учредителната конференция на ПП АБВ на 28 юни, каза още председателят на формацията Георги Първанов.