15 доброволци от София заминаха за Варна (снимки)

Кметът Йорданка Фандъкова ги изпраща със задачата да помагат на хората да разчистят домовете си и разрушените къщи след бедствието

15 души от доброволното формирование към Столична община заминаха рано тази сутрин за Варна, информираха от пресцентъра на администрацията.

Доброволците са инструктирани от директора на дирекция „Обществен ред и сигурност Красимир Димитров и разполагат с необходимото оборудване на аварийни дейности. Кметът на София Йорданка Фанъдкова ги изпраща със задачата да помагат на хората за разчистване на дворовете и разрушените къщи след бедствието.

Миналата седмица потопът буквално помете варненския квартал "Аспарухово", взимайки 12 жертви, три от които деца. 6-годишно момченце все още е в неизвестност, а близките му продължават да таят надежда, че ще се намери живо и здраво.

Още в понеделник Фандъкова обяви, че Столична община ще помогне с доброволци и техника на бедстващите региони. Към Велико Търново бяха изпратени две машини за почистване, а към Добрич - автобус с вода и почистващи препарати.