Димчо Ненов ще разчита на млади таланти в Хасково

Спорт

25-06-2014, 09:49

Снимка:

Марин Боянов /личен архив/

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Димчо Ненов: Ще изпълним изискванията на БФС за „А“ група

Димчо Ненов пред сериозен изпит с Хасково

Хасково ще изиграе контроли с Ботев Пловдив, Левски и Любимец

Бургаският трньор на Хасково Димчо Ненов няма да поставя определени цели пред соя отбор. Специалистът, който има заслуга и за влизането на Нефтохимик в елитния футбол, реалистично коментира обстановката в отбора на Хасково:

"Никой не очакваше от нас, че ще извоюваме това класиране за "А" група. Хасково е футболен град, въпреки че не е имало клуб на професионално ниво. Сега ще има преструктуриране на клуба и кмета се е ангажирал с тези неща и иска всичко да е прозрачно чисто и да няма спекулации. Малко закъсняваме с подготовката, тъй като не беше ясно дали ще имаме лиценз и къде ще играем. Основното за нас като отбор е да запазим момчетата от миналия сезон. Мога да кажа, че сред тях има много млади таланти. Искаме да вземем още няколко хора, но са ни нужни такива, които да се адаптират към колектива и да помогнат на младите играчи да се развиват. Ще видим какво ще се получи", заяви Ненов, който бе гост в Пресклуб "България".

По време на треньорската си кариера в Нефтохимик именно Ненов интегрира в отбора много млади играчи от юношеските формации на местните тимове, привлече и таланти от Сливен, където работи по-рано, както и от Варна.

Хасково ще изиграе контроли с Ботев Пловдив, евентуално Левски и Любимец. Селекцията в отбора не е приключила и Ненов е отворен за футболисти, които искат да играят за тима и притежават съответните качества.

Както е известно в отбора на Хасково на проби е халфът на Нефтохимик Галин Димов, който ще опита да си уреди трансфер в новия член на майсторската група.