Колкото по-рано се изтеглят изборите, толкова по-добре

Бойко Борисов: Колкото по-рано се изтеглят изборите в тази катастрофа, в която е държавата, толкова по-добре

Трябва да имаме дата за предсрочни избори, защото до този момент по нищо не личи, че трябва да има. Бяхме се разбрали за вторник да има консултации, те направиха така, че те да са немислими. Това заяви за Агенция „Фокус” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с несъстоялите се консултации за предстоящите парламентарни избори.

„Считам, че колкото по-рано се изтеглят изборите в тази катастрофа, в която е държавата, толкова по-добре. Надявам се, това да е септември месец, но аз ще се съобразя с всяка една дата, която предложат. В рамките на този парламент мисля, че няма да е честно спрямо избирателите, защото нито БСП, нито ДПС са заявили преди изборите за европарламент, че ако ГЕРБ ги победи, ще бъдат поканени да участва като победител в управлението. Сега да правим такива въртележки е нечестно към избирателите. В нашите планове винаги е влизало да управляваме сами и до този момент не сме правили коалиции”, подчерта Борисов.

Той счита, че коалициите и кой да управлява го решава народът след изборите, така че тази тема не търпи промяна, докато не се види вота на народа. „Много моля, всеки ден да не се налага да обясняваме, че ние бавим изборите. Изборите ще дойдат мигновено, когато кабинетът си подаде оставка. Аз разбирам на всички желанието да ни изкарват като причина, но в случая дава си оставката Орешарски и започват процедури в парламента. До този момент аз не водя консултации с никого, защото това не е правилно, не е честно”, обясни Борисов.

По отношение на решението на лидера на БСП Сергей Станишев да стане евродепутат, Бойко Борисов каза: „Това си е работа на БСП и аз не се бъркам в тяхната работа”.