Бавария и „Ханс Зайдел“ винаги ще стоим зад реалните политики на ГЕРБ

Урсула Менле и Цветанов обсъдиха партньорството между „Ханс Зайдел“ и ГЕРБ

Фондация „Ханс Зайдел“ подкрепя твърдо и категорично ГЕРБ и ще подпомогне изготвянето на управленската програма на партията за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това заяви в Мюнхен председателят на фондацията проф. Урсула Менле, която се срещна със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в рамките на международната конференция за борба с трафика на хора. От своя страна Цветанов поздрави проф. Менле по повод избирането й за председател на Фондация „Ханс Зайдел“. „Следя развитието на ГЕРБ още от 2006 г. и оценявам високо всичко постигнато. Бавария и „Ханс Зайдел“ винаги ще стоим зад реалните политики на ГЕРБ, защото оценяваме свършеното през мандата на правителството на премиера Бойко Борисов. Затова ще продължим нашето сътрудничество“, заяви Менле пред Цветанов.

Проф. Урсула Менле, която в последните 10 години приоритетно работи в областта на борбата с трафика на хора като бивш държавен министър и като депутат от Бундестага и Ландтага, и  Цветан Цветанов, като бивш вътрешен министър и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора, обсъдиха европейските стандарти в борбата с трафика на жени с цел сексуална експлоатация. Пред Менле Цветан Цветанов подчерта, че в комисията винаги е залагал преди всичко на превенцията по проблема с трафика на хора. Пример за това са провежданите доброволчески академии с младежи между 13 и 17 години в Пловдив, Бургас и Благоевград. За съжаление в последната една година има отстъпление от тези практики, коментира Цветанов.

По време на конференцията в Мюнхен вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман и социалният му колега Емилия Мюлер подчертаха съществената роля и напредъка на България в борбата с трафика на хора и оцениха високо ръководната роля на Националната комисия за борба с трафика на хора под председателството на бившия вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Днес Цветанов също ще изнесе пред конференцията доклад за борба с трафика на хора в България.