Валери Симеонов със запор, дължи суми на Сидеров

Образувано е  изпълнително дело срещу Валери Симеонов – собственик на ТВ СКАТ и съпредседател на НФСБ за принудително  събиране на присъдената от съда сума в полза на Волен Сидеров за спечелено дело  срещу  Валери Симеонов. Сидеров осъди Симеонов,  който нарече стотици българи „лумпени, прости и тъпи хора, малоумници“. Бургаският окръжен съд осъди Валери Симеонов за обидни изрази и квалификации към стотици хиляди българи, упражнили изконното си право на глас в Република България. Няколко дни след парламентарните избори 2013г. съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов нарече избирателите на Сидеров и АТАКА „лумпени, прости и тъпи хора, малоумници”. Към депутатите от АТАКА се обърнаха стотици българи, които призоваха Валери Симеонов да бъде съден за тези недопустими обидни квалификации. Това беше причината Сидеров да заведе делата срещу Симеонов - собственик на телевизия СКАТ, известна с разпространението на множество гей - порно канали, което е подсъдно според българското законодателство, и за което Сидеров също води дела срещу Симеонов.

Симеонов трябва да плати в 14 – дневен срок присъдената  сума – над 12000 лв. Ако сумата не бъде платена доброволно в срок, сметките на Валери Симеонов ще бъдат запорирани  и сумата ще бъде принудително събрана.

С поканата за доброволно изпълнение е запориран и дружествения дял на Симеонов в „СКАТ“ ООД – дружеството собственик  на телевизията, носеща същото име. Ако сумата не бъде платена, съдът ще обяви принудително ликвидиране на дружеството.