Заплати в мините ще има, въпреки че сметките са в КТБ

Трудовите възнаграждения ще бъдат получени най-късно до четвъртък

Работниците и служителите в „Мини Марица-изток“ ЕАД ще си получат трудовите възнаграждения за месеца, въпреки че част от сметките на дружеството са в Корпоративна търговска банка. Ако има забавяне, то ще бъде само в рамките на ден-два.

Пред Радио Стара Загора изпълнителният директор инж. Георги Златев съобщи, че има напрежение в мините, тъй като досега са получавали заплатите си с карти на КТБ. До четвъртък парите на работниците и служителите ще бъдат преведени по банкови сметки в други банки.

От КТБ пък увериха, че гражданските трезори ще работят, като допускането до тях ще става след представяне на съответния документ. Това се казва в съобщение, публикувано на официалния сайт на банката. От там допълват, че „банката не е изключена от платежната система и платежни нареждания към Банката могат да се изпълняват, включително и с цел погасяване на кредити”.
Корпоративна търговска банка бе поставена под специален надзор заради опасност от неплатежоспособност в петък, а в неделя същата процедура бе започната и дъщерното й дружество „Креди Агрикол България”.