Американец наряза чисто новия си пикап заради малко коте

В знак на благодарност природозащитници събрали пари за ремонта на автомобила

Собственик на чисто нов пикап самоотвержено изряза парче от каросерията, за да извади заклещено вътре коте. Заради благородната му постъпка защитници на правата на животните събраха пари за ремонта на колата му, пише "Новинар".

Отначало жителят на американския щат Флорида Ерън Фрейзиър мислил, че му се причува котешко мъркане, но въпреки неколкократното оглеждане на возилото и надничане отдолу така и не видял животинчето.

След няколко дни слушане той не издържал, грабнал кутията с инструментите си и след като установил откъде точно идва шумът, без да се чуди, изрязал ламарината. Под нея открил сгушеното коте. Извадил го и го закарал в местна природозащитна организация, която бързо намерила дом на животинчето.

Служителите обаче направили и още едно добро дело – те започнали кампания за набиране на средства, с които Ерън да покрие ремонта на пикапа си. Тъй като нужната сума не само била събрана много бързо, но станала и повече от необходимото, допълнителните средства ще отидат за спасяване на други пострадали животни.