Прокуратурата залята със сигнали срещу Пеевски

Подалите ги са заплашвани и нападани за отмъщение

Три сигнала срещу Делян Пеевски са подадени в Софийска  градска прокуратура от няколко граждански сдружения вчера. Те алармират, че активистите им са заплашвани, нападани, а автомобилите им - палени, съобщава Нюз7.
Подадените сигнали са за нарушения в сферите на енеретиката, транспорта и недвижимите имоти, касаещи лица и фирми, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски.
"Става дума за една сделка за 24 имота на територията на София за 12 милиона лева от майка му. Искаме прокуратурата, същата, неговата прокуратура и неговото следствие да ни кажат как става тая работа. Има ли нарушение, има ли престъпление и да ни успокоят ако няма такова", каза Дончо Иванов, председател на Коалиция за устойчиво развитие.
Вторият сигнал е за споразумение в областта на жп инфрастуктурата, което позволява на фирми, близки до Пеевски да извършват всички аварийни ремонти в областта, като получават заплащане без обществени поръчки. Според експерти от сдруженията по тази схема са усвоени над 450 млн. лв.
Третият сигнал е за сделки в сферата на енергетиката, които са ощетили държавата и са довели енергийната система до състояние на фалит. От сдруженията алармираха и за редица нарушения на територията на София. В квартал "Младост" се раздават паркинги и други имоти. От сдруженията обявиха, че очакват резултатите от разследванията.