Цигани изнесли покъщнината след петорното убийство в "Гоце Делчев"

„Дори си обръщам главата настрани като минавам покрай техния вход. Нещо ме задушава в гърлото, като си спомня какво се случи”, споделя пенсионерка от квартала

Апартамент номер 28 е единственото изцяло празно и необитаемо жилище в блок 254 в столичния квартал „Гоце Делчев”. Няма желаещи да го вземат под наем, нито да го купят. Причината е, че целият вход си спомня с ужас датата 10 януари 2013 г., когато в дома на семейство Савови на третия етаж се разигра една от най-зловещите трагедии в София. Бившият военен Васил, грижовен и внимателен баща, застреля хладнокръвно двете си болни деца, съпругата си, тъщата и се самоуби.

„Дори си обръщам главата настрани като минавам покрай техния вход. Нещо ме задушава в гърлото, като си спомня какво се случи”, споделя пенсионерка от квартала.

Притеснения да отнесат всички мебели и цялата покъщнина на семейство Савови не са имали група цигини, съобщава "Монитор". Те открили предметите от жилището изнесени от роднини на семейството и оставени до контейнерите за боклук и веднага решили да обзаведат собствените си жилища с тях, нищо, че по-част от предметите все още имало следи от кръв.

„Какво ще правят с жилището не знам, предполагам, че ще го продадат, но като че ли и близките не искат да се занимават с него. Само веднъж идваха и то за да изхвърлят всичко отвътре, сигурно, за да не им напомня за трагедията”, предполагаше възрастна съседка от втория етаж. След петорното убийство брокери се навъртали около блока, за да опитат да продадат апартамента, но не успели да се свържат с роднините, които живеели в друг град, обясниха още съседи. За годишнината от смъртта на Савови те им бяха направили некролог и го бяха залепили пред входа.

Въпреки че случаят изглеждаше ясен за криминалистите още от самото начало, прокуратурата е удължила срока на разследването. Вероятно и роднините изчакват всичко да приключи, за да пуснат жилището за продажба.

Засега данните от аутопсиите и събраните от полицаите веществени доказателства сочат, че във фаталната нощ е избухнал скандал между двамата синове – психично болния Владимир на 27 години и 21-годишния Георги. Предполага се, че по-малкото момче нападнало брат си с нож, докато Владимир бил в леглото. Бащата разбрал какво се случва и успял да отнеме хладното оръжие. След това нервите му не издържали и застрелял двамата си синове със законния си пистолет, след което с куршум в главата ликвидирал и съпругата си, и тъщата. Накрая захапал дулото и натиснал спусъка.