Баба гледа канабис в двора

Пенсионери твърдят, че сеят канабиса, за да гони поповото прасе

Над 1 кг канабис иззеха търновски полицаи от частен имот в село Самоводене. В събота при проверка в дома на 73-годишна баба били намерени 28 стръка зелена листна маса с тегло 1200 г, които при направения полеви наркотест са реагирали на канабис.

Пред униформените възрастната жена обяснила, че растението е саморасло и не е полагала грижи за него. То всяка година само си се появявало в градината и тя не го скубела, защото било безобидно.

Това не е първият случай, при който полицаи откриват марихуана в дома на баба и дядо на село. В повечето случаи старците давали обяснения като тези на бабата от Самоводене. Други пък чистосърдечно признавали, че те действително са засадили растението, тъй като то отблъсквало от градината сляпото куче и поповотоa прасе, най-големите подземни вредители на зеленчуковите им насаждения.

В по-редки случаи дрогата била „бодната” тайно в градината на бабата сред царевицата и доматите от любимия й внук, който се надявал в забутаното селце, където никой не е чувал за марихуана, да изкара някой лев от растенията. Любопитното е, че през тази година полицията няколко пъти открива канабис и в дворовете на чужденци, най-вече англичани, заселили се през последните години в търновските села.