Седмицата 23-29 юни: Още малко търпение

Астрологична картина за 23-29 юни. Новолуние в Рак на 27 юни

През настоящата седмица ни очаква още един прилив на напрежение, породен от кардиналната тауквадратура с участието на Уран, Марс и Плутон. Слава Богу, той ще бъде последен за този сезон, а последната Лунна фаза, посочва, че е възможно той да подложи на окончателен разпад незадоволителни и изживели времето си ситуации. Процесът обаче ще бъде напрегнат, свързан с неприятни преживявания и загуби, породени от импулсивни постъпки и изблици на гняв и агресия, егоцентризъм и стремеж към постигане на лична свобода на всяка цена. Конфликти могат да възникнат както в деловите и личните партньорства, така и между приятели, поради липса на поддръжка и изостряне на противоречията породени от противопоставящи се позиции. В горещите точки по света, напрежението може да достигне до нова критична фаза, социалните и политическите въпроси, по които липсва съгласие, отново ще станат тема на широки обществени дебати, а опасността от мащабни аварии и стихийни природни бедствия, съвсем не е отминала и може да внесе допълнителни загуби и напрежение.

Като цяло, периодът е трудно предвидим. Независещи от нас обстоятелства ще налагат изискване за промяна в плановете и намеренията. Допълнително объркване ще внася и промяната в представите и позакъснялата информация от ретроградния Меркурий. Това ще усложни целеполагането, което обичайно извършваме по време на Новолуние. Новолунието в Рак настъпва на 27 юни, в 11,09 ч. Енергията му ще носи мощен творчески импулс, подхранвайки мечтателността и въображението, но ще бъде лишена от практичност и реалистична представа за бъдещето, което може да породи загуба на финанси поради измами и мошенически машинации, криза на доверието във взаимоотношенията и разочарования причинени от неоправдани романтични въжделения.

С други думи, седмицата ще започне с напрежение и ще завърши с объркване. Изострянето на съществуващите проблеми,ще ни тласка към търсенето на нови пътища за тяхното разрешаване, но до окончателни решения така и няма да се стигне. Затова следва да се постараем да запазим здравия разум и да проявим сдържаност в критичните ситуации, да избягваме противопоставянето, но и да съхраняваме личните си позиции до колкото можем, в опитите да постигнем споразумения и цивилизовани решения. Следва да проявяваме максимално внимание по време на шофиране и работа с технически съоръжения, машини и електричество. Проблемни ситуации могат да възникнат в транспорта, особено в авиацията. Но пък проблемите възникнали в края на 2013 и началото на 2014, могат да достигнат до точка, подаваща нови ключове за решаването им. Това е възможност да поправим грешките си и да внесем корекция в плановете си. В началото на юли вече ще разполагаме с много по-ясна и реалистична представа както за настоящето, така и за бъдещето. Нужно е просто още малко търпение!

Успех!