Яростен сблъсък между сутеньор и българи завърши със смъртта на известния гръцки гларус

Българска проститутка и мъжът ѝ бяха задържани с обвинение за убийството

Българска проститутка и мъжът ѝ бяха задържани с обвинение за убийство на 64-годишния Илия Фанурис от остров Родос - най-прочутия гръцки гларус, познат като Бруно от популярния документален филм “Колосът на любовта”, информира 24 часа.

35-годишната В. М. и 37-годишният М. А. са арестувани в курорта Полигиро на Халкидики на път за България. Двамата отрекли в показанията си, които дали поотделно, да имат връзка с убийството на популярния гръцки артист. 35-годишната нашенка, която е тласкана към проституция от българския си сутеньор, признала само, че е имала контакт с 64-годишния грък, но без заплащане.

От полицията предполагат, че поводът за яростния сблъсък между сутеньора и гърка е именно отказът на “гларуса” да плати за еротичния сеанс с българката. Предполага се, че двамата са откраднали от дома му пари и бижута, след което са инсценирали палеж.

Фанурис бе намерен овъглен в изпепеления си от пожар дом в главния град на о. Родос преди няколко дни. Огнеборците получили обаждане в 1,30 ч за пожар, избухнал в дома на актьора, и успели да го угасят. Пожарникарите открили овъгленото тяло в къщата около 3,30 ч. Според полицията всички доказателства водят до подозрения за умишлен палеж, а съседите твърдят, че в последните си дни жертвата е разговарял на висок глас с някого по скайпа.

“Бруно” от Родос се бе самопровъзгласил за любовен специалист, като неговата цел в живота бе да прави жените щастливи. Легендарният гръцки любовник се хвалеше, че е преспал с 4500 жени и е дал тласък на туризма на остров Родос през 70-те и 80-те години.

Илия Фанурис беше олицетворение на гръцкия “камаки” в златната епоха след диктатурата до края на 80-те г., когато туризмът се увеличава бързо. В голямата си част тези хора са туристическа атракция за самотни жени, които искат да съчетаят почивката си с летен флирт. През 2010 г. режисьорката Мария Куфопуло възкресява образа на “камаки” в документалния си филм “Колосът на любовта”. Звездата на лентата е Фанурис, който разкрива всички тайни на занаята с безмерно самохвалство пред камерата. Филмът спечели награда за документално кино в Лос Анджелис през 2010 г.

“Колосът на любовта” беше представен и на документален фестивал в Солун миналата година.