ДСБ даде мандат за подписване на коалиционно споразумение на Реформаторския блок

ДСБ препотвържди участието си в Реформаторския блок

Постигнатото от Реформаторския блок на евроизборите е първа стъпка в утвърждаването на формацията като основна проевропейска модерна политическа сила в България, заявява Националното съвещание на ДСБ.

Отчитайки нуждата от силен реформаторски политически център Националното съвещание на ДСБ препотвърждава участието си в Реформаторския блок, като траен политически съюз на десницата и центъра и алтернатива на мафиотското управление, и Учредителното споразумение на РБ, като философия и конкретни параметри, застава зад консолидация и разширяване на Блока чрез приемане на ясни правила за индивидуални членство и формиране на младежки, предприемачески и други професионални организации като част от РБ, подкрепя разширяването на РБ чрез включване на нови политически партии.

Националното съвещание поставя пред НР на ДСБ задача да работи за силна и единна ПГ на РБ, като единствена гаранция и възможност за реформаторско мнозинство вдясно от центъра в XLIII НС.

В условията на тези параметри Националното съвещание дава на НР на ДСБ мандат за подписване на коалиционно споразумение на РБ за явяване на предсрочни парламентарни избори.